Om prosjektet

Fresnel

Uten lys blir det vanskelig å finne veien hjem.

Helt ytterst på Andenes står et rødt fyrtårn og lyser. I over 150 år har de taktfaste blinkene vist veien hjem for fiskerne ute på storhavet. Nå har også lyset fra den sterke røde damen ved havet tiltrukket seg 12 unge teaterkunstnere fra hele landet. Det er Nikoline Spjelkavik som har invitert klassen sin fra Romerike folkehøgskole med hjem for å lage teater i det 40 meter høye fyrtårnet.

I to uker skal de boltre seg fritt i de 8 etasjene som fyrtårnet består av. Inspirert av havet, lyset og hverandre jobber de døgnet rundt for å lage en teaterforestilling som formidler et ungt mot, store drømmer og søken etter å finne veien hjem.

Hvorfor Fresnel?
220px-Augustin_FresnelAugustin Fresnel er mannen bak den type linse som brukes i Andenes fyr. Han konstruerte en ny linse som gav en mer konsentrert/fokusert lysstråle uten å måtte bruke mye glass, slik at lampehuset ble lett nok til å kunne plasseres i toppen av et tårn.Cape_Willoughby_Lighthouse_Fresnel_lens På teateret i dag er fortsatt de vanligste lyskasterne laget med samme type linse. Man kaller kasterne ”Fresneller”. I toppen av et fyrtårn står alltid lyset. Og også i vårt prosjekt er lyset plassert høyt. Vi vil se hva som skjer når lyset settes først, og på den måten kan være til inspirasjon for skuespillernes arbeid med manusforfatting, koreografi og regi. Et delmål for prosjektet fra starten av var også å gi unge lysteknikere fra Andøya muligheten til å være med å jobbe med designprosessen sammen med Phillip. Vi ønsker at lysteknikerne i teatermiljøet på Andøya skal se en ny betydning av lys i forestillinger.

Hvor er vi?

Norway_Nordland_-_Andøy.svg100px-Andøy_komm.svgLengst nord i Vesterålen, på toppen av Lofoten, 69 grader nord og ytterst mot havet, ligger Andøy med sine spisse fjell, gedigne hvaler, midnattssol og spektakulære turløyper.

Befolkning: Ca. 5000.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: