Hvem er vi

Her kan du bli litt betre kjent med oss, kven vi er, kvar vi kjem frå, og ikkje minst lese våre personlege erfaringar undervegs i prosjektet! Følg med, her vert det påfyll av erfaringar etterkvart som tida går!

IMG_20131226_031128

Johanna, 20 år

430355_10150575422562155_1789962238_n

Phillip
20år
Oslo, Oslo
I tillegg til ein rekke skodespelarar er Philip med som lysansvarleg, også han gjekk på Romerike Folkehøgskole, i lysklassa. Lys har ei sentral rolle i prosjektet, så Philip får nok mykje å gjøre undervegs! Let it shine!

Amanda

Amanda
20år
Oslo, Oslo
Nå sitter jeg på flyet fra Oslo til Andnes, og er utrolig spent. Jeg gleder meg til å treffe kjente fjes fra Romerike folkehøgskole og ikke minst nye fjes som skal være med på prosjektet. Jeg har prøvd å ikke skape meg for mange ideer og forventinger til forestillingen, men heller ha et åpent sinn. Det er selve fyrtårnet og lyset som skal få kreativiteten i gang. Jeg synes det er veldig kult at det er vi skuespillere som må rette oss etter lyset og ikke omvent. Dette blir en ny måte å jobbe på og jeg tror at det vil komme noe meget spennende ut av det. Det at vi sammen skal lage noe helt fra bunnen av gleder jeg meg også veldig til. Vi er en kreativ gjeng som står sterkt sammen og jeg vet at vi kommer til å skape noe som vi vil være stolte av.
Ps: spent på hva slags mat vi skal få.

Reidun

Reidun
19år
Florø, Sogn og Fjordane
Eg veit så lite om kva som kjem til å hende dei neste to vekene at et er heilt sprøtt. Kva er det eigentleg eg har valt å vere med på? Kva er det eigentleg som finst der oppe i nord? Litt etter litt tikkar ny info inn som sette forventingar og spenning til prosjektet. Korleis vi skal få tid til å fullføre alle planane som skal settast i verk veit eg ikkje. Likevel har eg ei ro rundt prosjektet. Eg har 100% trua på at Nikoline Spjelkavik kjem til å dra dette i land og geleide oss gjennom det ukjente. Ho set eg mi lit til. Kva eller korleis det blir, kven veit, men bra, det blir det!

Bhkie

Bhkie
20år
Lenvik, Nordland
Jeg gleder meg helt sykt til å møte klassen og ikke minst til å jobbe med gjengen! Har ingen forventninger til prosjektet, jeg vet bare at det blir helt rått. Dette blir min første tur til Andøya/Andenes, så jeg gleder meg til å se hva øya har å tilby. Trur virkelig dette kommer til å bli artig og lærerikt, så jeg håper alle gleder seg like mye om meg.

Brage

Brage
20år
Oslo, Oslo

Ella

Ella
19år
Kolbotn, Akershus
Alltid når jeg skal reise et helt nytt sted, lager hodet mitt et tydelig bilde av stedet. Så kommer jeg dit og blir overrasket over at min fantasiverden var akkurat det – en fantasiverden. Så denne gangen prøver jeg å forvente minst mulig, men forventningene til midnattssola, hvalsafarien, Alveland-såpen og, ja, Nord-Norge generelt, er umulige å unngå! Når det gjelder selve Fresnel-prosjektet, er jeg skikkelig spent, for jeg visste ikke hva en fresnel var en gang da Nikoline kom med navnet på prosjektet, så jeg ante ikke hva jeg skulle forvente. Men jeg syntes med en gang at det å ta utgangspunktet i lyset var en utrolig spennende idé – jeg har aldri vært med på noe liknende før! Og når jeg er med den herlige gjengen jeg er så heldig å få skape noe med i hele 2 uker, og vi får lage noe sammen, kjenner jeg meg trygg på at det blir bra, både når det gjelder prosessen og resultatet. Jeg gleder meg!

Jaran

Jaran
19år
Seljord, Telemark
Første gang jeg fikke høre om prosjektet fikk jeg ikke vite mye, jeg hadde vært på et stykke i oslo den kvelden så jeg var litt sent tilbake. Første jeg fikk høre var att vi skulle sette opp et stykke på andøya i et fyrtårn, og det er hovedsakelig det jeg fikk vit. Jeg tenkte at det sikkert kunne være moro det, men siden har hele prosjektet vært litt mystisk på den måten at jeg har ikke visst så mye om det, allt jeg visste var at jeg skulle dra opp litt senere enn de andre grunnet en opptaksprøve. Så hva forventer jeg av dette prosjektet? Jeg forventer at vi skal kunne ha det moro sammen mens vi setter opp dette stykket. Hvordan kommer det til å bli til slutt? Det finner vi nok ut av når den tiden kommer. Gleder meg sykt til å komme meg opp.

Lina

Lina
19 år
Bergen, Hordaland
Jeg trodde først ikke på henne da Nikoline inviterte hele klassen opp til Andøya for å lage forestilling i et fyrtårn. Jeg ser for meg at Andøya er et litt øde sted hvor man føler seg nokså i ett med naturen og hvor alle kjenner alle. At vi sammen med lokal ungdom skal lage en forestilling iløpet av to uker, tror jeg egentlig skal gå ganske fint. Vi er en kreativ og arbeidsom gjeng som jobber hardt når vi må. Når det gjelder forestillingen vet jeg ikke helt hva jeg skal forvente, jeg tror den blir veldig estetisk vakker, og jeg håper kanskje vi får formidlet hvor viktig lys er for oss? Og at vi får vist hvorfor prosjektet heter fresnel. Jeg håper publikum som kommer får en litt mystisk, undrende opplevelse de kan ta med seg videre og gruble over i lang tid fremover.

Magnus

Magnus
20 år
Arendal, Aust Agder
I utgangspunktet helt vanvittig gira. Velger derfor å senke egne forventninger med å tenke på alt som muligens kan gå galt. At vi ikke blir ferdig, blir uvenner for livet, ender opp med å lage mellom to og tolv forestillinger fordi vi ikke blir enige. Sånne ting. At jeg kommer til å være urimelig, for glad i mine egne ideer, stuptrøtt. At jeg ikke får til å sove. At vi ikke får tid til å sove.
Har aldri vært lengre nord enn Verdal før, så Andøya er eksotisk. Ser på bilder, streetviewer Andenes og synes det er absurd at vi alle skal møtes der oppe og tror at selv om vi kjenner hverandre ganske godt så kommer vi til å bli kjent med hverandre på en ganske annen måte der oppe. Gleder meg uneskriveligmassealtformye!

Markus

Markus
20 år
Tønsberg, Vestfold
Jeg klarer nesten ikke å vente. Helt siden Nikoline fortalte oss om hennes ide, har jeg gleda meg utrolig mye til dette. Det blir morsomt å se igjen klassen min fra Romerike og jobbe med dem med et helt nytt prosjekt. Jeg synes det er et utrolig spennende konsept Nikoline har funnet fram; Fresnellamper, fyrtårn og Andøya. Fantastisk! Jeg gleder meg til å dra nordover, Jeg har aldri vært så langt nord i vårt vidstrakte land før. Jeg har aldri opplevd midnattsol. For meg er hjembyen min, Tønsberg en sommerby. Men jeg ser for meg at Andøya er et sommerparadis. Jeg er dessverre en dialektforvirra gutt, så jeg håper også at jeg får slukt inn litt lokaldialekt. Jeg har høye forventninger til meg selv. Jeg skal jobbe på, være kreativ og jobbe sammen med de andre for å gjøre dette prosjektet best mulig. Jeg håper vi kommer til å skape noe som kommer til å bety noe, både for oss og for andre. Jeg klarer nesten ikke å vente.

Mathias M. R.

Mathias
21år
Kleive, Møre og Romsdal
Da sitter jeg her da – på en varm og klam flyplass i Tromsø. Jeg er snart fremme, kun 2 stopp igjen; Andenes og Dverberg. Miljøet jeg kommer til er trygt og godt; klassen min. Men omgivelsene er noe helt annet. Fantastisk natur! Dette blir noe helt nytt. Hva jeg har begitt meg ut på, vet jeg ikke. Alt jeg vet er at det kommer til å bli en opplevelse for livet – en berikelse! Og at dette, uansett resultat av forestilling, kommer til å bli utrolig spennende, lærerikt og morsomt. Med den mest fantastiske gruppe mennesker skal jeg få være med på å skape noe spennende.
Det er snart boarding, og jeg er klar. Klar for «Fresnel».

Nikoline

Nikoline
19 år
Dverberg, Nordland
Da jeg begynte å forstå at jeg kom til å savne teaterklassen min fra Romerike Folkehøgskole og skoleslutt nærmet seg, måtte jeg finne på noe for å lokke dem alle, samtidig, opp til Andøya – hjemstedet mitt på besøk. Og hvilket agn er vel bedre for superengasjert teaterungdom enn en skikkelig produksjon? Jeg trodde kanskje at 5 stykker ville og hadde mulighet, men med kroken agnet med hvalsafari, midnattssol, fersk fisk og en advarsel om MYE og HARDT forestillingsarbeid, fikk jeg napp, og lokket med meg intet mindre enn 12 stykker. Så mange at min plan om at «to biler ble mer enn nokk» gikk ad undas, og jeg måtte trygle min gammeltante om å få låne 8-seteren hennes. De siste ukene har gått med til å ordne med alt som ordnes må. Bestemødre baker brød, lyskastere reparerer, unger tvinges til å være med på kurs i noe de aldri har hørt om før, og jeg, jeg klarer nesten ikke å vente lengre. Jeg håper at de som kommer vil belyse nye sider av hjemstedet mitt, og tilføye det noe nytt, noe bra. Og forestillingen, mitt ønske med forestillingen, er at den kan gi oss òg lokalbefolkning ny innsikt, og utsikt.

Én tanke på “Hvem er vi

  1. Leser gjennom med frysninger. Merker at jeg er litt misunnelig, men er det noen som klarer å sette opp en fantastisk nordlendingsforestilling er det teater Tore! Gleder meg til å følge dere her på bloggen. Lykke til, nyyyyt og kos dere masse !! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: