Dag 4: Perk og paradis

Vi våknet opp til en nydelig frokost laget av kjøkkenvaktene Reidun og Magnus. På bordet sto det egg og varme rundstykker laget av bestemoren til Nikoline. Etter frokost bar det i vei til samfunnshuset, der Johanna skulle holde perk-kurs, først for oss i Fresnel-gruppa og senere for 2-6 åringer. Når man hører ordene perkusjon og slagverk tenker man ofte på trommer og trommesett, men Johanna fortalte at man kan bruke alt mulig rart som lager lyd. Derfor ble vi sendt opp til loftet i samfunnshuset som innholder alt mulig av dill og dall.

IMG_5955

Vi fant både det ene og det andre. Her har Magnus funnet frem kakebokser og en stor kjærlighet. Alt kan brukes.

Da vi kom ned sto Johanna der med en bunke med notehefter. Ikke alle i gjengen kunne noter og ble derfor litt skeptiske, men på grunn av en flink intruktør tok det ikke lang tid før vi trommet til forskjellige sanger. Andre halvdel av kurset besto av improvisasjon. Vi lyttet og eksperimenterte sammen med de forskjellige «instrumentene». Forhåpentligvis kan vi bruke noe av det i forestillingen vår. Da kurset vårt var ferdig dro vi hjem til Alveland og spiste de ekstremt gode kanelbollene til moren til Nikoline.

IMG_6022

Klokka fem var det barna på Andøya sin tur til å ha perk-kurs med Johanna. Det ble en time med dans, tromming og mye lyd.

IMG_4049

Senere på dagen pakket vi bagger og plastposer med grilmat og badetøy, og kjørte mot stranda. Men å komme seg til denne stranda viste seg å ikke være så lett. Vi måtte bestige et fjell først som var så og si 90 grader. Vi pusta og peste oss oppover den bratte fjellsiden, og flere i gruppa skjønte ikke hvofor vi absolutt måtte til den stranden som lå så knøtete til. Spørsmål som «Kan vi ikke bare dra på en annen strand?» og «Det var jo en fin strand rett her borte»?» ble stilt flere ganger, men da vi nådde toppen ble vi møtt av en syn som tok pusten fra oss. Landskapet hadde åpnet seg og noe av det vakreste man kan tenke seg lå fremfor oss. Nede i dalen lå en helt hvit strand med høye, grønne fjell rundt.

IMG_4098

Da vi kom ned på stranden var det bare å hive av seg klærne og få på seg badetøy (noen valgte å droppe det siste..). Resten av dagen gikk med til å grille pølser, spille ball og nyte solen, og på grunn av den flotte midnattsolen var vi ikke på ei hjem før 00.30.

IMG_1632

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Skrevet av Amanda

Én tanke på “Dag 4: Perk og paradis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: