Dag 3: Bremnes light

Klokken var 08.01. Ett kritisk minutt på overtid samt trøtte, svette og jævlige satt Fresnel i en stor, mørkeblå varebil på vei til stedet der vi skulle møte superfortelleren Laila som skulle gi oss ett innblikk i Regine Normann sitt liv og forfatterskap. Stemningen var selvfølgelig på topp når Ola Bremnes sitt nye album runget fra anlegget, og hit nr.1 var «Alle dører åpner seg», som vi hørte på til Magnus spydde.

«Det er rett og slett majestetisk», utbryter Amanda da vi passerer slottene av noen fjell på veien. Alle beundrer synet, og vi finner ut at dette må være den perfekte beskrivelsen av landskapet.

Image

Når vi endelig ankommer Bø, står Laila i døren og tar oss med inn i Regine Normann sin verden. Det viser seg at dette foredraget blir langt fra kjedelig, men heller en fantastisk beretning om den første nordnorske kvinnelige forfatteren og hennes liv i et ekteskap der «hver dag føltes som en voldtekt». Lailas fortellerglede er det ikke hver dag man opplever! Selv ikke fra den mest utlærte dramaelev.

Image

Vi blir alle invitert på lunsj i Lailas hjem etter å ha besøkt Reginemuseet, der vi får servert både mat og Funlight, som ungane liker. Mens måltidet blir fortært i de urnorske omgivelsene, leser Laila i sagnbøkene som Regine har skrevet med imponerende innlevelse. Når vi forsøker å rydde viser det seg at kjøkkendøra er teipet igjen, og hun nekter å motta hjelp. For en dame!

Magnus ble gal på veien hjem, kan dere tenke dere hvorfor? OLA BREMNES!!!! Her er ett bilde  av Magnus som er blitt gal av Ola Bremnes.

Image

Mathias står for lindyhop-kurset som finner sted på Samfunnshuset da vi kommer hjem. 3 timer med teknikk, trad-jazz, danseglede og svette er bare stikkord for ett vellykket kurs. Etter at vi har fått svinget oss, står de voksne på Dverberg for tur.

Image

Magnus er til opplysning på bedringens vei. Han er nok klar for perk-kurs imorgen med de innøvde  sambarytmene fra albumet til Bremnes. Bremnes goes exotic!

Over og ut,
Johanna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: